''Λάκης Γαβαλάς''


ΕκτύπωσηE-mail

gavalas-lakis-moda--660
Αυτοί που τον γνωρίζουν καλά, λένε ότι τις τελευταίες μέρες ο Λάκης Γαβαλάς ασχολείται επισταμένα με το twitter του, επικοινωνώντας με τους φίλους του, διατηρώντας μάλιστα κάποιες φορές αυτό το δηκτικό χιούμορ που τον διέκρινε, την εποχή της παντοδυναμίας του.
Κατά τα άλλα, στριμώχνει εδώ και μερικούς μήνες την ζωή του σε ένα διαμέρισμα του Κολωνακίου, έχοντας αφήσει για πάντα πίσω του τον περίφημο πύργο της Κηφισιάς όπου έμενε...
gavalas1_0
Έφυγε, πριν από λίγους μήνες αφήνοντας, όπως ισχυρίζονται τα κοτσομπολιά, απλήρωτα ενοίκια τουλάχιστον έξι μηνών στον ιδιοκτήτη. Ο εντυπωσιακός πύργος, που ανήκε κάποτε στην οικογένεια Ράλλη, θύμιζε τις αντίστοιχες κατοικές στο Λονδίνο ή τη Νέα Υόρκη. Φεύγοντας, δεν ξέχασε να πάρει τα δεκάδες φετίχ που τον έκαναν τόσο διακριτό στον μάταιο κόσμο του Life style: Τα καπέλα Philip Tracey και τις πανάκριβες Hermes τσάντες του.
Η πτώση του βασιλιά της μόδας, που υπήρξε τόσο παταγώδης ήταν και ένα μάθημα ζωής! Οι στενοί του άνθρωποι -εκτός λίγων εξαιρέσεων- δεν τον εγκατέλειψαν, όπως συμβαίνει συχνά, όταν κάποιος "πέφτει" στον εγωιστικό και κυνικό κόσμο των Celebrities. Στα πολύ κοντινά πρόσωπα που τον βλέπουν σχεδόν καθημερινά ανήκει ο κοσμηματοπώλης Νίκος Κούλης, στενός του φίλος τα τελευταία χρόνια και η Νταίζη Μανιατοπούλου, αντιπρόσωπος καποτε της Posche, την εποχή που τα Cayenne έκαναν παρέλαση τον Χειμώνα στην Αράχωβα και το καλοκαίρια στην Μύκονο! Η τελευταία που έχασε την αντιπροσωπεία στην αρχή της κρίσης τον συνοδεύει για διασκέδαση.
gavalas3_0
Καθημερινές τηλεφωνικές επαφές έχει και με το ζεύγος Θωμά και Νατάσσας Λιακουνάκου, με τους οποίους δειπνεί σε στέκια σαν το Salon De Bricolage, στο Κολωνάκι, όπου απαγορεύεται δια ροπάλου η είσοδος στους παπαράτσι.
Παρόλες τις δυσκολίες ο Λάκης αγωνίζεται για να σώσει, ό,τι σώζεται. Το κατάστημα της L.A.K στο Κολωνάκι έβαλε λουκέτο, αφού πούλησε με εκπτώσεις που ξεκίναγαν από πενήντα και έφταναν το ογδόντα τοις εκατό, όσα προϊόντα είχαν «στοκαριστεί» τους τελευταίους μήνες.
gavalas4_0
Τα ειδοποιητήρια και τα εξώδικα για τις οφειλές του επιχειρηματία προς το δημόσιο αλλά και σε ιδιώτες εξακολουθούν να στέλνονται σε καθημερινή βάση στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στην Κάντζα, τα οποία πλεόν υπολειτουργούν.
Οι εξαφανισμένοι
Εξαφανισμένοι από τα γραφεία τους σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο γαμπρός του κ Λάκη Γαβαλά Δημήτρης Πανουσόπουλος και η αδερφή του επιχειρηματία Γιούλη, δύο άνθρωποι οι οποίοι σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την χρεοκοπία του ομίλου. Ισως για να μην τον δυσαρεστήσουν, ίσως γιατί πίστευαν ότι μπορούσε να σωθεί η επιχείρηση δεν τον προειδοποίησαν έγκαιρα για ότι έρχεται. Φαίνεται, ότι ακόμα και όταν ξέσπασε σε πρώτο στάδιο η κρίση στον όμιλο, του έλεγαν ότι όλα είναι υπό έλεγχο.
Κάπως έτσι, ο επιχειρηματίας συνέχισε να ταξιδεύει σε εξωτικούς προορισμούς όπως το Ρίο της Βραζιλίας περνώντας ανέμελες στιγμές σε ιδιωτικά νησιά, συνέχισε να διασκεδάζει ξέφρενα και να αγοράζει τις συλλεκτικές Kelly bag της Hermes, αξίας δέκα χιλιάδων ευρώ.
Το ξέφρενο πάρτι της κοσμικής ζωής του εκκεντρικού fashionista συνεχίστηκε -πολλές φορές εν αγνοία του λένε κάποιοι φίλοι του που έζησαν από κοντά το δράμα της πτώσης του- αφού σύμφωνα με τα όσα λέγονται εδώ και μήνες στον κύκλο του ο γαμπρός και η αδερφή του συνέχιζαν να τον διαβεβαιώνουν ότι όλα βαίνουν καλώς.
Την ίδια στιγμή η μονάκριβη ανιψιά του αμειβόταν με 15.000 ευρώ το μήνα για να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην εταιρία, ενώ τα χρέη προς το δημόσιο, τους προμηθευτές και τους πελάτες έτρεχαν. Πώς να σταθεί άλλωστε μια εταιρεία που δίνει σε εποχή κρίσης τέτοιες αμοιβές σε 24χρονα κορίτσια;
gavalas9_0
Μόνο μετά από τα πρώτα δημοσιεύματα άρχισε ο επιχειρηματίας να ρωτάει για ποσά, οφειλές και νούμερα,. Μόνο που τότε ήταν πλέον πολύ αργά, αφού η κρίση σε συνδυασμό με τις κάκιστες επιλογές και τα χρέη που συσσωρεύονταν έστειλε τον όμιλο στο άρθρο 99 και το lifestyle του Λάκη στο πυρ το εξώτερον.
Αυτό φυσικά ουδόλως τον εμπόδισε να υποστηρίζει ότι θα αναστρέψει την κατάσταση και θα σώσει την επιχειρηματική του αυτοκρατορία, μόνο που κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
Η μετακόμιση από τον πύργο της Κηφισιάς στο Κολωνάκι, οι σταδιακές απώλειες λαμπερών brands από τους ανταγωνιστές του και οι συνεχείς αναφορές στα ΜΜΕ για τις εξόδους του, την ώρα που οι εργαζόμενοι του παρέμεναν απλήρωτοι τσαλάκωσαν για τα καλά το μέχρι πρότινος άμεμπτο προφίλ του.
Ο ίδιος είναι πλέον λένε οι φίλοι του, ένας άλλος άνθρωπος. Έχει χάσει το κέφι του -το βρίσκει πάντως όταν βγαίνει και «λυτρώνεται» στα μπουζούκια χορεύοντας τα τσιφτετέλια της Βίσση η του Μαζώ- το δολοφονικό του χιούμορ και την ανεμελιά που τον διακατείχε προ κρίσης.
Δέχτηκε να εμφανιστεί στο «Κουτί της Πανδώρας» προσπαθώντας να βγάλει προς τα έξω την εικόνα ενός σοβαρού επιχειρηματία που χτυπήθηκε αλύπητα από τα ΜΜΕ, για τον τρόπο ζωής του. Προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις για την επιχειρηματική του κατρακύλα σε ένα ρεπορτάζ που διανθίστηκε στο μοντάζ με εικόνες από τις πάλαι ποτέ κοσμικές του εμφανίσεις. Μέγα επικοινωνιακό λάθος να παραδίδεσαι στα ΜΜΕ που αναζητούν τηλεθέαση και πωλήσεις...
Η βίλα του στη Μύκονο -ένα σπίτι υψηλής αισθητικής και design- εικάζεται ότι έχει ήδη βγει στο σφυρί, προκειμένου να αποπληρωθούν κάποια χρέη, κάτι που αναμένεται να γίνει και με το κτήριο που στεγάζει τις επιχειρήσεις του στην Κάντζα.
gavalas10
Ο ίδιος εξακολουθεί να ασχολείται καθημερινά με τον όμιλο προσπαθώντας να σώσει ότι μπορεί, πηγαίνοντας στο γραφείο του μόνος του τις περισσότερες φορές η με τον οδηγό του.
Ο τελευταίος μέχρι πριν λίγες εβδομάδες ήταν ο μοναδικός υπάλληλος που πληρωνόταν στην ώρα του, σύμφωνα με τα όσα είχαν καταγγείλει οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του.
Πρόκειται για τον άνθρωπο που συνήθως πήγαινε δυο ώρες πριν σε κάθε πάρτυ ή κοσμικό κάλεσμα για να ελέγξει αν όλα είναι τέλεια για το αφεντικό του, πριν πάει να τον παραλάβει με την Rolls Royce!
Ήταν τότε που όλα κυλούσαν ιδανικά στην ζωή του Λάκη Γαβαλά, τότε που μπορούσε να βάλει ένα στρινγκ της Agent Provocateur στο λαιμό του, ως αξεσουάρ αντικαθιστώντας το κλασσικό φουλάρι, για να πάει σε μια επίδειξη μόδας πριν διακτινιστεί στην glitter λάμψη των σικ κλαμπ της Αθήνας, του Μιλάνου και της Νέας Υόρκης.
Τώρα που το glitter έφυγε απότομα από πάνω του μαζί με την λάμψη, ο βασιλιάς του ρούχου που έμαθε στους έλληνες τον Dean και τον Dan (το διάσημο σχεδιαστικό δίδυμο των Dsquared) είναι όχι απλά γυμνός, αλλά όπως τον γέννησε η μάνα του!

Penulis : indabox ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel ''Λάκης Γαβαλάς'' ini dipublish oleh indabox pada hari Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 0 komentar: di postingan ''Λάκης Γαβαλάς''
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου