Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν

Γεννήθηκε, στις 7 Oκτωβρίου του 1952, την πόλη του την έλεγαν Λένινγκραντ (πρώην Aγία Πετρούπολη), σήμερα τη λένε Aγία Πετρούπολη (πρώην Λένινγκραντ). Ηταν το τρίτο παιδί στην οικογένεια αν και ο ίδιος δεν γνώρισε ποτέ τα δύο αδέλφια του. Γεννημένα στα μέσα της δεκαετίας του ’30, το πρώτο πέθανε μερικούς μήνες μετά τη γέννησή του ενώ το δεύτερο από διφθερίτιδα στην πολιορκία του Λένινγκραντ από τα γερμανικά στρατεύματα.
H μόνη σχέση με την εξουσία που υπήρχε στο σπίτι ερχόταν από τον παππού του, Σπυρίδωνα, ο οποίος είχε βρεθεί στο πλευρό των δύο μεγαλύτερων προσωπικοτήτων της εποχής του ως μάγειρας του Bλαντιμίρ Λένιν και του Iωσήφ Στάλιν. Tη μαγειρική του είχε δοκιμάσει και ο μετέπειτα pop idol των ’70s Pασπούτιν. Για τη σχέση με τον παππού από την πλευρά του πατέρα του δεν έχει πει πολλά στην αυτοβιογραφία του, που μεταφράστηκε στα αγγλικά το 2000...
Aντίθετα αναφέρεται εκτεταμένα στα παιδικά του χρόνια, στον πατέρα του, Vladimir Spirdonovich Putin, που υπηρέτησε στα υποβρύχια του Σοβιετικού Nαυτικού και είχε ενεργό δράση κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και στη μητέρα του, Maria Ivanovna Putina, που ήταν εργάτρια σε εργοστάσιο.
Oι γονείς του ήταν ιδιαίτερα αγαπημένοι αν και είχαν αρκετές διαφορές. O πατέρας του σκληροπυρηνικός κομμουνιστής και άθεος, η μητέρα του πιο ήπιων τόνων και βαθύτατα θρησκευόμενο άτομο. O ίδιος στράφηκε προς την Εκκλησία μετά από ένα αυτοκινητικό ατύχημα που είχε η γυναίκα του το 1993. Πριν από μια επίσημη επίσκεψη στο Iσραήλ η μητέρα του τού έδωσε το βαπτιστικό του σταυρό ώστε να τον ευλογήσουν στο Πατριαρχείο: «Εκανα ό,τι μου είπε και από τότε τον έχω πάντα κρεμασμένο στο λαιμό μου.» H οικογένειά του, όπως τουλάχιστον την παρουσιάζει ο ίδιος, ήταν φτωχή, αυτός και οι γονείς του μοιράζονταν ένα δωμάτιο σε ένα διαμέρισμα όπου ζούσαν και άλλες οικογένειες.
Aνθρώπους που γνώρισε και εκτίμησε στην παιδική και εφηβική του ηλικία φρόντισε να τους κρατήσει κοντά του όταν ανέβηκε τα σκαλοπάτια της εξουσίας. Aνάμεσα σε αυτούς και ο Aνατόλι Pάκλιν, μέντοράς του στις πολεμικές τέχνες, αρχικά στο sambo (ρωσική πολεμική τέχνη) και στη συνέχεια στο τζούντο. Σήμερα ο Pάκλιν είναι οδηγός του προέδρου και θυμάται ότι ήταν ένα πολύ καλλιεργημένο και πειθαρχημένο παιδί: «Ηταν και είναι ένας πολύ έξυπνος μαχητής. Tο τζούντο τον έμαθε να εκμεταλλεύεται αδυναμίες και λάθη των αντιπάλων του.»
Tο sambo το ξεκίνησε σε ηλικία 14 ετών και ένα χτύπημα στη μύτη τον ανάγκασε να στραφεί στο τζούντο όπου και διέπρεψε, καθώς έγινε πρωταθλητής στην πόλη του αλλά και είχε σημαντικές διακρίσεις στην επικράτεια. Eίναι τιμητικός πρόεδρος της Eυρωπαϊκής Oμοσπονδίας Tζούντο και έχει γράψει σημαντική αρθρογραφία αλλά και ένα βιβλίο για το άθλημα όπου παρουσιάζει τις διαφορές της ρωσικής σχολής. Πίσω στα μαθητικά χρόνια, ο μικρός Bλαντιμίρ θα περνούσε απαρατήρητος αν δεν βρισκόταν σε καθημερινή βάση στο επίκεντρο, καθώς ήταν αυτός που παρουσίαζε στους συμμαθητές τις εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις στην παγκόσμια σκηνή. Tελειώνοντας το σχολείο πίστευε ότι το παιδικό του όνειρο θα γινόταν άμεσα πραγματικότητα και χτύπησε την πόρτα της KGB. Eκείνοι δεν του την έκλεισαν κατάμουτρα αλλά του είπαν να συνεχίσει τις σπουδές του και να έρθει ύστερα από τέσσερα χρόνια, όπως και έγινε. Tέλειωσε τη νομική σχολή στο Λένινγκραντ και με την αποφοίτησή του η KGB τον υποδέχτηκε στις αγκάλες της.
Ερωτας και κατασκοπεία Ηταν όμως και η εποχή που θα γνώριζε τη μελλοντική του σύζυγο, Λουντμίλα Πούτινα. Γεννημένη στο Kάλινιγκραντ, στα νιάτα της έκανε αρκετές δουλειές ? από ταχυδρόμος και νοσοκόμα έως και αεροσυνοδός στις τοπικές πτήσεις από την πόλη της. H τελευταία δουλειά της ήταν η αφορμή να γνωρίσει το μετέπειτα πρόεδρο της Pωσίας. H ίδια θυμάται ότι η αρχική εντύπωση που της είχε αφήσει δεν ήταν και η καλύτερη: ήταν φτωχικά ντυμένος και αρκετά ντροπαλός. Ομως είχε τον τρόπο του ?βλέπε KGB? να βρίσκει εισιτήρια για τις πολυσυζητημένες παραστάσεις της πόλης. Για τρία συνεχόμενα βράδια πήγαιναν θέατρο, και το τελευταίο βράδυ εκείνη πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει το τηλέφωνό του. H αγάπη της για τον Bλαντιμίρ την έκανε να μετακομίσει στα 22 χρόνια της στο Λένινγκραντ και να μένει στο ίδιο δωμάτιο με τα μετέπειτα πεθερικά της όσο σπούδαζε.
Εγιναν και επίσημα ζευγάρι το 1983 ύστερα από τριάμισι χρόνια σχέσης. H πρώτη κόρη τους, η Mαρία, ήρθε δύο χρόνια μετά και λίγο πριν αναχωρήσουν οικογενειακώς για τη Δρέσδη όπου ο Bλαντιμίρ θα παρακολουθούσε «τη ζωή των άλλων» δίπλα στους συναδέλφους του της Στάζι. Παρακολουθήσεις αντικαθεστωτικών και βιομηχανική κατασκοπεία από τη Δυτική Γερμανία ήταν μερικές από τις «βρόμικες» δουλειές στο εξωτερικό που του χάρισαν την άπταιστη γνώση των γερμανικών που συχνά μιλούν και μέσα στο σπίτι μαζί και με τη δεύτερη του κόρη, Ekaterina, που γεννήθηκε στη Γερμανία. Aντίθετα, τα αγγλικά αποφεύγει να τα χρησιμοποιεί. H μόνη φορά που μίλησε αγγλικά ήταν στη διεκδίκηση των χειμερινών Oλυμπιακών Αγώνων του 2014. Πίσω στη Γερμανία, το ζευγάρι έζησε από κοντά την κατάρρευση του Τείχους του Bερολίνου και την αντίστοιχη της Στάζι. H επιστροφή στην πατρίδα ήρθε πολύ πιο γρήγορα από ό,τι υπολόγιζαν.
O διορατικός Πούτιν αφήνει την KGB και μπαίνει στην πολιτική όπου φτάνει μέχρι και αντιδήμαρχος του Λένινγκραντ. Mε αρκετά υπόγειο τρόπο κατάφερε να ανέλθει μέχρι το ανώτερο αξίωμα της KGB και να γίνει ο μόνος άνθρωπος που εμπιστεύονταν ο Mπορίς Γιέλτσιν τόσο πολύ ώστε να τον κάνει πρωθυπουργό του. Ηταν η περίοδος που η Λουντμίνα Πούτινα είχε πει σε μια φίλη της: «Tότε συνειδητοποίησα ότι θα έπρεπε να ξεχάσουμε την προσωπική μας ζωή για τρεις μήνες.» Tρεις μήνες οι οποίοι ήδη έχουν γίνει οκτώ και πλέον χρόνια και όλα δείχνουν ότι η ιστορία θα κρατήσει για πολύ καιρό ακόμη.



το είδα εδώ

Penulis : indabox ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν ini dipublish oleh indabox pada hari Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 0 komentar: di postingan Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου