Το ίντερνετ ζυγίζει όσο μία...

     

    φράουλα!!!

 

Ολόκληρος ο απίστευτος όγκος των πληροφοριών που κυκλοφορεί στο διαδικτυακό σύμπαν ζυγίζει όσο μία... φράουλα δηλαδή περίπου 50 γραμμάρια, σύμφωνα με μαθηματικούς υπολογισμούς που υπολόγισαν το συνολικό βάρος όλων των κινούμενων ηλεκτρονίων που αντιπροσωπεύουν το σύνολο των διακινούμενων πληροφοριών, σε οποιαδήποτε στιγμή.

Η διενέργεια της μέτρησης, σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες "Telegraph" και "Daily Mail", εμπνεύστηκε μετά την ανακοίνωση του καθηγητή της επιστήμης των υπολογιστών Τζον Κουμπιάτοβις του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια - Μπέρκλεϊ ότι κάθε ηλεκτρονικό βιβλίο που "φορτώνεται" στη συσκευή ψηφιακής ανάγνωσης Amazon Kindle, αυξάνει ανεπαίσθητα το βάρος της.
Σύμφωνα με τους "New York Times", ο Κουμπιάτοβιτς χρησιμοποίησε τη διάσημη εξίσωση E=mc2, για τη σχέση μάζας και ενέργειας, και εκτίμησε ότι το γέμισμα με ηλεκτρονικά βιβλία ενός Kindle χωρητικότητας 4GB, θα αυξήσει το βάρος του κατά ένα δισεκατομμυριοστό του δισεκατομμυριοστού του γραμμαρίου.
Αυτό συμβαίνει επειδή όταν αποθηκεύονται πληροφορίες (όπως ένα ηλεκτρονικό βιβλίο), τα ηλεκτρόνια στην μνήμη έχουν μεν σταθερό αριθμό, αλλά αυξάνουν την ενέργειά τους και αυτή η αυξημένη ενέργεια "μεταφράζεται" σε οριακά μεγαλύτερη μάζα, δηλαδή σε περισσότερο βάρος.
Με βάση αυτό το σκεπτικό, έγινε το επόμενο βήμα και υπολογίστηκε ότι όλο το διαδίκτυο -με βάση τον όγκο των δεδομένων που διακινείται σε αυτό- ζυγίζει περίπου 50 γραμμάρια. Αρχικά, υπολογίστηκε ότι τα ηλεκτρόνια στο σύνολο του ίντερνετ έχουν ενέργεια περίπου 40 δισεκατομμύρια βατ και στη συνέχεια αυτή η ενέργεια μετατράπηκε σε βάρος 50 γραμμαρίων.
                                            
Στην πραγματικότητα, πάντως, το βάρος θα πρέπει να είναι κάπως μεγαλύτερο, αφού οι υπολογισμοί έγιναν με βάση παρωχημένα στοιχεία του 2006, όταν υπολογιζόταν ότι στον πλανήτη μας υπήρχαν 75 έως 100 εκατ. κεντρικοί υπολογιστές (servers). Από τότε όμως, μια σειρά από μεγάλα κέντρα αποθήκευσης και επεξεργασίας δεδομένων έχουν κατασκευαστεί από εταιρείες όπως η Google, η Amazon και η Microsoft.
Αν μάλιστα στους υπολογισμούς, εκτός από τους servers, περιληφθούν και οι προσωπικοί υπολογιστές του πλανήτη που χρησιμοποιούν το ίντερνετ, τότε το βάρος του διαδικτύου αυξάνεται σε... τρεις φράουλες!
Σύμφωνα με υπολογισμούς του επικεφαλής της Google Έρικ Σμιτ, στο παγκόσμιο διαδίκτυο υπάρχουν περίπου 5 εκατομμύρια terabytes πληροφοριών, από τα οποία η εταιρία του ταξινομεί μόλις το 0,04%.


το δανείστηκα απο εδώ 

 

Penulis : indabox ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel Το ίντερνετ ζυγίζει όσο μία... ini dipublish oleh indabox pada hari Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 0 komentar: di postingan Το ίντερνετ ζυγίζει όσο μία...
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου