'’ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ’’



Η Coca - Cola είναι το μόνο σύμβολο δημοκρατίας...Όσο πλούσιος ή επώνυμος κι αν είσαι δεν μπορείς ποτέ να έχεις μια καλύτερη Coca - Cola από αυτή που πίνει και ο πιο φτωχός...       είπε ενα άτομο ''σημαντικό'' που πέρασε και έμεινε στον 20ο αιώνα.
Kαι πόσο δίκιο είχε τελικά αναρωτιέμαι, εγώ ο uinspot ,που...
 ζώντας γεγονότα στο παρών ( έτος 2011) ακούω συνέχεια ένα πράγμα που έχει φτάσει σε σημείο αηδίας τον εσωτερικό μου κόσμο. Γεγονότα της καθημερινότητας  που βαφτίζονται δημοκρατικά μόνο και μόνο για να παίρνουν ασυλία (οι πράξεις τους) . Καταστάσεις που θυμίζουν μεσαίωνα και πράξεις που έχουν καταργηθεί από χρόνους. Θυμάμαι μέσα από τα ιστορικά βιβλία του σχολείου και άλλον , εξωσχολικά- μεταγενέστερων χρόνων, την εποχή του μεσαίωνα και το πώς δρούσαν οι ηγέτες τις εποχής εκείνης.  Ότι δεν τούς εξυπηρετούσε το βάφτιζαν ‘’μάγισσα’’ και ότι ήθελαν να περάσουν το πέρναγαν στο όνομα του ‘’χριστιανισμού ‘’.

                               
                        Έτσι και σήμερα κάποιοι χρησιμοποιούν τη λέξη δημοκρατία προς ίδιον όφελος και όχι σαν πράξη συνόλου. Είναι ι λέξη ‘’κλειδί’’ ανάμεσα στη λέξη μάγισσα και στη λέξη χριστιανισμός . Είναι η λέξη που θα ακουστεί συνήθως από στόματα ανθρώπων που βλέπουν μονομερώς τις καταστάσεις που ενώ η δημοκρατία είναι αυτό που ‘’εννοείτε’’  λειτουργεί εντελώς ανάποδα όταν την επικαλείσαι και αυτομάτως καταλύετε . Αυτό είναι το κακό το ότι την κατονομάζουμε μόνο με την έννοια ‘’Δικαίωμα’’ και όχι όπως θα τι έπρεπε. ‘’Με την έννοια ‘’Δικαίωμα – Υποχρέωση’’
                                 
                           Ο σοφός ελληνικός λαός έχει μια παροιμία που λέει ότι ‘’όταν δυο τσακώνονται φταίει μόνο ο έξυπνος’’ και τουλάχιστο αυτό μου δίνει ελπίδες . Γιατί ; Γιατί βλέποντας έστω τα πράγματα αισιόδοξα ,θέλω να πιστεύω , και ελπίζω, στο ότι η ελληνική κοινωνία το κάνει επίτηδες αυτό . Πιο αυτό; ‘’Αυτό’’ το ότι γνωρίζοντας το λάθος ,επίτηδες, αφήνουν να βγει ένα συμπέρασμα. Ένα συμπέρασμα που θα αποδείξει το ότι…  ότι γίνετε γίνετε για ένα και μόνο σκοπό.  Στο σκοπό ότι  ως Υποχρέωση μας έχουμε το  να πάρει το χρόνο της η κάθε κατάσταση γιατί καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ότι κάνει για κάποιο σκοπό . Αυτή είναι η υποχρέωση που θέλει από μας η κοινωνία δίνοντας μας το δικαίωμα να επιλέγουμε μόνοι μας το τι θα εξυπηρετούμε κάθε στιγμή .


Αυτό πιστεύω ότι είναι  ‘’ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ’’ !

Penulis : indabox ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel '’ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ’’ ini dipublish oleh indabox pada hari Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 0 komentar: di postingan '’ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ’’
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου