Η... ''απεργία'' .

    Η απεργία αποτελεί μέσο έκφρασης του δικαιώματος της συνδικαλιστικής (μπλιαχ... στην Ελλάδα είμαστε) ελευθερίας...
  και μέσο άσκησης πίεσης εργαζομένων σε σχέση εξηρτημένης εργασίας κατα των εργοδοτών τους και κατά του κράτους όταν το τελευταίο λειτουργεί ως εργοδότης.
    Στις περισσότερες χώρες ετέθησαν γρήγορα εκτός νόμου, καθώς οι ''εργοστασιάρχες'' είχαν κατά πολύ μεγαλύτερη πολιτική εξουσία απ’ ό,τι οι εργάτες. Οι περισσότερες δυτικές χώρες νομιμοποίησαν ''εν μέρει'' την απεργία στα τέλη του δεκάτου ενάτου αιώνα ή στις αρχές του εικοστού.
      Οι απεργίες έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για να αναγκάσουν τις κυβερνήσεις να αλλάξουν πολιτικές ή ακόμα για να ρίξουν μια κυβέρνηση.
             Η τακτική της απεργίας έχει πολύ μεγάλη ιστορία. Περίπου στο τέλος της 20ης δυναστείας, υπό την εξουσία του Φαραώ Ραμσή Γ’ στην Αίγυπτο, δηλαδή περίπου 3500 χρόνια πριν, οι εργάτες της βασιλικής νεκρόπολης οργάνωσαν την πρώτη γνωστή απεργία ή εργατική εξέγερση στην ιστορία. Το γεγονός καταγράφηκε με λεπτομέρειες σε έναν πάπυρο της εποχής, που διατηρήθηκε, και βρίσκεται σήμερα στο Τορίνο. 


             Καλά τα λέει ο ποιητής αλλά τόσο ρομαντικά σαν διαβάζεις ιστορία... χουμμμμ... ξεχάστηκα ιστορία διαβάζεις που σημαίνει οτι ρομαντικά τα βλέπεις και συνήθως οτι λάμπη δεν είναι χρυσός. 
                   
              Εντύπωση-παρατήρηση: Τι ειναι μέσο έκφρασης του δικαιώματος της συνδικαλιστικής ελευθερίας στη χώρα μας και γιατί δεν τονίζεται ;  
α) μήπως είναι αβάσιμες (μέχρι στιγμής) βλακείες-κλεψιές ... παγαποντιές βρε αδερφέ;
β) μήπως λέω μήπως.. δεν έχουμε δίκιο και βαράμε το σαμάρι όταν μας φταίει ο γάιδαρος και μήπως όποιος δε θέλει να ζυμώσει 2 χρόνια κοσκινίζει (δε λέμε ονόματα δε θίγουμε οικογένειες)
γ) μήπως να ρωτήσουμε κανα συνδικαλιστή αλλά αυτό έχει ''βαθμό δυσκολίας'' γιατί δεν ξέρουμε σε ποιό από ολα τα σπίτια που έχουν να τους βρούμε...  


        Εγώ απ όλα αυτά θα έπαιρνα τον... πούλο!!!  ''το μπούλο'' που λένε και στη Θεσσαλονίκη και αυτό γιατί... ''με πορδές δε βάφονται αυγά'' και και νιώθω έτσι λόγο ''Συντάγματος'' (πλατείας) διότι για μένα κάνει το ίδιο κακό το Σύνταγμα πλατεία με ένα καφενείο γιατί να θυμαστε οτι ''σκυλί που γαβγίζει δε δαγκώνει''.




Τέρμα λοιπόν με τα πολιτικά γιατί και η κουτσή μαρία με τα πολιτικά ασχολείται ( κάποτε και η κουτσή μαρία οδήγαγε BMW  τώρα το έριξε στα πολιτικά)... θα είναι μάλλον της μόδας!!!

Penulis : indabox ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel Η... ''απεργία'' . ini dipublish oleh indabox pada hari Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 0 komentar: di postingan Η... ''απεργία'' .
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου